طراحی سایت

چک لیست طراحی سایت وردپرسی 2022

مقدمه

ایجاد یک وبسایت وردپرسی نیاز به طی مراحل مختلفی دارد تا بتوانیم یک سایت استاندارد رو پیاده سازی کنیم, چک لیست طراحی سایت وردپرسی این اطمینان را به شما میدهد تا چیزی از قلم نیافتد. حالا شاید برای شما سوال پیش بیاید که چک لیست راه اندازی سایت چی هست و چرا به آن نیاز داریم ؟

چک لیست طراحی سایت وردپرسی چیست ؟

چک لیست راه اندازی سایت - وبینیو

همه‌ی ما چک لیست را می‌شناسیم و انواع چک لیست را در محیط کار و زندگی شخصی خود مورد استفاده قرار می‌دهیم.حتی گاهی به صورت ناخودآگاه از چک لیست استفاده میکنیم. پس میتوان اینطور تعریف کرد که اگر مجموعه کارهایی که نیاز است انجام بشود تا یک پروژه راه اندازی شود را لیست کنیم به آن چک لیست میگوئیم. چک لیست طراحی سایت هم از مجموعه ای از کارها تشکیل شده که برای داشتن یک سایت فروشگاهی, شرکتی و… میباست انجام شود.

چرا باید چک لیست داشته باشیم ؟

همه ی متخصصان مانند خلبانان, فضانوردان, جراحان و… در مشاغل پر مخاطره برای انجام کارهای خود یک چک لیست دارند تا با انجام تک به تک انها اطمینان حاصل کنند که چیزی جا نمانده است.

داشتن چک لیست طراحی سایت ذهن شما را آزاد میکند و از مشغله های ذهنی شما کم خواهد کرد. علاوه بر این داشتن چک لیست باعث میشود یک کار بزرگ به قطعات ریز دوست داشتنی تبدیل بشود.با چک لیست طراحی سایت وردپرسی وبینیو این حس را به شما تقدیم خواهیم کرد.

چک لیست طراحی سایت وردپرسی در یک نگاه

حتما میدانید که طراحی سایت بخش های مختلفی دارد و ما سعی کردیم برای هر بخش چک لیست خاص خودش را ایجاد کنیم.

این چک لیست به مرور کامل تر خواهد شد.

1- کانفیگ کنترل پنل هاست جهت نصب وردپرس

کانفیگ هاست برای نصب وردپرس

حتما نام هاست وردپرسی به گوشتان خورده است, این دسته از هاست ها در واقع هاست لینوکسی هستند که برای نصب وردپرس بهینه شده اند و منابع بهتری دارند. لازم است قبل از نصب وردپرس یک سری بهینه سازی ها روی تنظیمات هاست خود ایجاد کنیم.

من در مقاله کانفیگ هاست سی پنل برای نصب وردپرس کامل این موضوع رو توضیح داده ام که بهتر است چه گزینه هایی را برای اجرای بهتر وردپرس تغییر دهیم.

2- فعالسازی SSL

یکی دیگر از مراحلی که قبل از نصب وردپرس میبایست انجام دهیم , فعالسازی SSL بر روی دامنه می باشد. جهت فعالسازی SSL نیاز هست که هاستینگ شما گواهی نامه SSL را به شما بدهد.

گواهی نامه SSL دو حالت دارد یکی رایگان و دیگری با پرداخت هزینه. اینکه چه SSL ای خریداری کنیم برای شروع کار همان SSL رایگانی که هاستینگ معمولا در اختیار شما قرار میدهد مناسب می باشد.

جهت فعالسازی SSL رایگان دور راه دارید: 1- تیکت به هاستینگ برای فعالسازی اس اس ال. 2- فعالسازی SSL از طریق کنترل پنل هاست که آموزش آن را در مقاله real simple ssl رو نصب نکن کامل آموزش داده ام.

3- بستن دسترسی ربات های موتورهای جستجوگر

مهم ترین کار بعد از نصب وردپرس این هست که دسترسی موتورهای جستجوگر را به سایت ببندیم تا صفحات سایت ایندکس نشوند.

به دلیل اینکه سایت هنوز در مراحل توسعه هست و کانفیگ های لازم انجام نشده باید ایندکس سایت غیر فعال باشد.

4- نصب افزونه بک آپ

افزونه آپ درفتس پلاس

داشتن یک راهکار برای زمانی که سایت مان هیچ جوره درست نمیشه یک امر ضروری و مهم هست. به تجربه ثابت شده که بعضی مشکلات سایت فقط با بازگردانی بک آپ سالم بر طرف میشود, پس طوری برنامه ریزی کنید که حداقل هفته ای یک بار از کل دیتابیس و پوشه public-html بک آپ گرفته شود. حالا برای گرفتن این بک آپ دو راهکار دارید: 1- با نصب افزونه بک آپ گیری 2- بک آپ گیری از طریق کنترل پنل هاست به صورت دستی.

جهت بک آپ گیری از هاست با استفاده از افزونه, پیشنهاد وبینیو افزونه UpdraftPlus می باشد.

جهت بک آپ گیری به صورت دستی, در مقاله ” آموزش بک آپ گیری از هاست و بازگردانی بک آپ” در اینستاگرام وبینیو کاملا به صورت ویدئویی آموزش داده ایم که به چه صورت از کل هاست بک آپ بگیرید و چطور بک آپ را بازگردانی کنید.

5- نصب افزونه امنیتی

امنیت وردپرس

امنیت همیشه یک پای ثابت دنیای دیجیتال هست. در جایی که طبق اعلام نظر سایت wordfence به طور میانگین هر سایت وردپرسی در روز میزبان 20 حمله سایبری هست, حفظ امنیت بحث حیاتی ای می باشد.

مهمترین کار بعد از نصب وردپرس, نصب افزونه امنیتی مناسب است. ما در دوره ” افزایش امنیت سایت های وردپرسی ” به شما کامل آموزش داده ایم خیلی راحت با چند کلیک ساده سایت خود را تا حد زیادی از نفوذ ربات های مخرب و حملات سایبری مصون نگه دارید.

6- فعال بودن صفحه 404

گاهی اوقات صفحات وبسایت ما در دسترس نیستند و کاربر به صفحه 404 هدایت میشود. داشتن یک صفحه 404 مناسب باعث می شود کاربر وبسایت ما را ترک نکند و به موضوعی که بخاطر آن به وبسایت ما سر زده است دست پیدا کند.

یک صفحه 404 زیبا طراحی کنید و مطمئن شوید که در سایت به درستی نمایش داده می شود.

7- تمام روال خرید به درستی کار کند.

اگر یک فروشگاه آنلاین دارید, دقت کنید که تمام روال خرید میبایست چک شود و مسیری که کاربر خرید ش رو انجام می دهد بدون مشکل باشد و حتما تمام مسیر رو خودتان یک بار چک کنید.

8- فرم ها به درستی کار کنند.

امروزه اکثر وبسایت ها فرم تماس با ما یا فرم برای جمع آوری لید دارند.قبل از راه اندازی سایت وردپرسی خود تمام فرم های داخل سایت مانند فرم مشاوره, فرم ثبت نام و … به درستی کار کنند.

پیشنهاد وبینیو برای ایجاد فرم در وبسایت گرویتی فرم و فرم ساز خود المنتور می باشد.

9- نمایش مناسب در تمام مرورگرها

اگر میشد همه ی کاربرها از یک مرورگر استفاده کنند که خیلی خوب بود دردسرهای طراح سایت هم کمتر میشد ولی دستگاه های مختلف مرورگرها مختلفی دارند.

با بررسی اطلاعات گوگل آنالیتیکس چند وبسایت از پروژه های وبینیو دریافتیم که بیشتر کاربران در ایران ابتدا از مرورگر کروم و سپس مرورگر فایرفاکس و بعد مرورگر پیش فرض گوشی های سامسونگ و در آخر مرورگر سافاری استفاده میکنند.(به ترتیب میزان فراوانی استفاده).

برای بررسی نحوه نمایش وبسایت شما در مرورگرهای مختلف میتوانید از سایت browserStack استفاده بفرمایید. این سایت از نحوه نمایش شما در مرورگر های مختلف و دستگاه های متفاوت اسکرین شات به شما نشان خواهد داد.

البته شایان ذکر است این سایت آی پی ایران رو تحریم کرده است.

10- پلاگین ها و پوسته آپدیت باشد.

برای جلوگیری از هک شدن سایت یا مخاطراتی از این قبیل بهتر هست همیشه نسخه وردپرس شما و افزونه ها و پوسته های استفاده شده بروز باشد.

آپدیت افزونه و قالب وردپرس

11- کار با سایت آسان و در دسترس باشد.

موردی که معمولا نادیده گرفته میشود روال کار کردن با سایت است. مسیری که کاربر طی میکنه و نحوه دسترسی به تمامی محتویات سایت از موارد مهمی هست که باید رعایت گردد.

راجعه به ساختار سایت خود فکر کنید و بررسی کنید چه ساختاری برای نوشته و محصولات و دسته بندی ها مناسب است.

به سوالات زیر هم پاسخ دهید :

آیا دسترسی به تمام نقاط سایت آسان است ؟

آیا قسمت های مختلف یک صفحه لیبل زده شده تا خواننده متوجه هر بخش بشود ؟

آیا فونت استفاده شده و اندازه آن خوانا هست ؟

12- اتصال سایت به سرویس های آنالیز دیتا

قبل از آنلاین کردن و راه اندازی رسمی سایت باید یک راه حل برای آنالیز سایت و رفتار کاربر داشته باشید. باید بتوانید سایت خود را تحلیل کنید و رفتار کاربر در سایت را بررسی و در جهت بهبود رشد سایت استفاده کنید.

این کار با استفاده از ابزارهای جمع آوری اطلاعات از سایت مانند گوگل آنالیتیکس امکان پذیر می باشد.

اگر کار با آنالیتیکس را تا بحال انجام ندادید پیشنهاد میدم دوره آموزش گوگل آنالیتیکس را مشاهده بفرمایید. تمامی مباحث از صفر تا پیشرفته آموزش داده شده است.

13- نصب افزونه سئو

ربات های گوگل وقتی به صفحات سایت شما وارد میشوند تا محتوای سایت شما را آنالیز کنند با یک سری متا تگ ها و سایت مپ و … بهتر میتوانند مفهوم و محتوای سایت شما را آنالیز کنند, با نصب افزونه سئو خیلی راحت میتوان این موارد رو برای صفحات سایت ایجاد کرد و ربات های گوگل درک بهتری از محتوای سایت شما داشته باشند.

14- بهینه سازی URL ها برای موتورهای جستجو

آدرس صفحات سایت ما باید خوانا و مرتب باشد, به صورت دیفالت در وردپرس url نوشته ها بر اساس تاریخ نمایش داده می شود که باید آن را از مسیر تنظیمات > پیوندهای یکتا تغییر داد و روی حالت نام نوشته قرار داد.

بهتر است از url هایی با آدرس تماما انگلیسی استفاده کنیم. هرچند هوش گوگل به مراتب بیشتر از قبل شده و کلمات فارسی را درک میکند ولی در بعضی موارد دیده شده که ترجمه مناسبی ندارد و درک درستی از بعضی از کلمات فارسی ندارد.

15- متن جایگزین تصاویر ( Alt )

ویژگی آلت تصویر

استفاده از alt برای تمام تصاویر داخل وبسایتمان بسیار از لحاظ سئو سایت مهم هست. با قرار دادن متن جایگزین برای تصاویر موتورهای جستجو درک بهتری از آن تصویر پیدا میکنند و حتی ممکن است از تصاویر وبسایتتان ورودی خوبی کسب کنید.

16- قراردادن آدرس شبکه های اجتماعی

از قدرت شبکه های اجتماعی برای گسترش کسب و کار خود غافل نشید. لینک شبکه های اجتماعی در سایت به درستی قرار بدهید و آدرس وبسایت خود را در آنها نشر دهید.

شبکه های اجتماعی وبینیو

17- رسپانسیو بودن سایت

قطعا این روز ها حجم زیادی از کاربران از گوشی موبایل برای وبگردی استفاده میکنند پس مهم هست که نمایش وبسایت شما در دستگاه های موبایل و تبلت و …. به چه صورت است. مثلا وقتی مقاله چک لیست طراحی سایت وردپرسی را کامل کردیم قبل از ایندکس شدن یکبار لینک این صفحه را در ابزار سرچ کنسول بررسی کردیم و اگر خطایی مشاهده نشد میتوانیم کارهای ایندکس شدن آن را پیش ببریم.

18- اضافه کردن favicon به سایت

اگر یک سایت را در مرورگر باز کنید بالا ی مرورگر جایی که تب مرورگر قرار دارد یک تصویر کوچک مشاهده میکنید. به آن تصویر favicon می‌گویند.

ابعاد favicon یک سری استاندارهای خاص دارد و هر تصویری را نمیشود قرار داد.

فیو آیکون - طراحی سایت مشهد

19- متن کپی رایت

قرار دادن حق کپی رایت در فوتر به کاربران سایت شما اعلام میکند که مالکیت محتوای سایت در اختیار شما قرار دارد و حق کپی بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد و در صورت رعایت نکردن آن میتوانید در DMCA شکایت خود را از فرد شاکی اعلام کنید. به عنوان مثال وقتی راجع به چک لیست طراحی سایت وردپرسی مقاله ای نوشتیم میتوانیم کپی رایت آن را داشته باشیم. البته بهتر است در وحتوای خود از نام برند مثلا وبینیو هم استفاده کیم تا در کپی ربات گونه مشخص شود که این محتوا توسط چه برندی منتشر شده است.

20- تغییر محتواهای پیشفرض

بعد از نصب وردپرس محتواهای تستی و نوشته های تستی را پاک کنید. عنوان سایت و معرفی کوتاه را از مسیر تنظیمات > عمومی تغییر دهید.

به پایان مقاله چک لیست طراحی سایت وردپرسی 2022 رسیدیم. این چک لیست به مرور کامل خواهد شد.پس این صفحه را بوکمارک کنید تا در آینده بهش دسترسی داشته باشید.

دوره آموزش استوری موشن وبینیو

احسان قسیمی

طراحی سایت در مشهد - سئو و دیجیتال مارکتینگ

نوشته های مشابه

‫۳ نظرها

  1. برای طراحی سایت شرکتی چک کردن تمام این چک لیست لازم هست ؟ اگر خودتون بخواین چک کنید چقدر هزینه ش میشه ؟

    1. بله چک لیست طراحی سایت برای راه اندازی هر سایت وردپرسی ای مورد نیاز میباشد. راجع به بررسی سایت لطفا با شماره تماس من در قسمت ارتباط با ما تماس بگیرید. موفق و پیروز باشید.

    2. سلام وقت بخیر خانم مجیدی
      برای استعلام قیمت از چت آنلاین یا قسمت تماس با ما با شماره های مجموعه لطفا تماس بگیرید.
      با تشکر از توجه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
نظرسنجی