وردپرس
موضوعات داغ

15 روش موثر برای افزایش سرعت سایت در وردپرس

افزایش سرعت سایت با ۱۵ روش ساده

15 روش موثر برای افزایش سرعت سایت در وردپرس

شمایی که در حال خواندن این مقاله هستید حتما اهمیت افزایش سرعت سایت رو درک کردید و می دانید امروزه بهینه بودن سرعت سایت و ارتقا اون چقدر در رضایت کاربر و نتایج موتور های جستجو از جمله گوگل مهم است.
در این مقاله به شما راه کارهای حرفه ای و اصولی ارائه میدهیم تا برای همیشه خاطر شما از بابت سرعت سایت آسوده شود.
این مقاله برگرفته شده از برترین مقالات روز سایت های حرفه ای در زمینه طراحی سایت و تجربیات من می باشد.

چرا ارتقا سرعت سایت مهم است؟

طبق تحقیقات صورت گرفته توسط وب سایت هات اسپات روی 12 کسب و کار آنلاین نتایج زیر بدست آمده است :

benefits of optimizing page load time
مزایای افزایش سرعت سایت به زبان آمار

79 درصد از خریداران ناراضی از کیفیت فنی سایت دیگر تمایلی به خرید مجدد ندارند، در صورتیکه در خیلی از کسب و کار ها هزینه نهایی برای هر مشتری بسیار بالاست طوری که خرید اول مشتری سود چندانی ندارد و کسب و کار به امید خرید مجدد مشتری هست و در واقع خرید های بعدی برای کسب و کار سود خواهد داشت و خرید اول صرفا هزینه تبلیغات را ساپورت می کند.

64 درصد کاربرانی که با موبایل وارد سایت شده اند توقع دارند سایت در کمتر از 4 ثانیه برایشان لود شود.

47 درصد مشتریان توقع دارند صفحات سایت در کمتر از 2 ثانیه لود شود. (دقت شود که در این بخش بیشتر مد نظر صفحات داخلی هست و برای صفحات داخلی چون یک سری از المان ها کش شده اند امکان پذیر می باشد.)

اگر سایت شما در روز 100 دلار درآمد داشته باشد یک ثانیه ارتقا سرعت سایت می تواند روزانه 7 دلار به درآمد شما اضافه کند. (اعداد با نسبت در نظر گرفته شده)

با هر یک ثانیه تاخیر در نمایش صفحات سایت شما 11 درصد از بازدید کنندگان را از دست خواهید داد.
1 ثانیه تاخیر بیشتر باعث می شود 7 درصد از نرخ تبدیل سایت شما کاسته شود.

خوب این آمار جذاب و بیرون آمده از دل کسب و کار ها باعث می شود اهمیت افزایش سرعت سایت بیش از پیش اهمیت پیدا کند. پس همین الان لازم است سرعت سایت را چک کنیم تا مشخص شود هر ثانیه چه مقدار از درآمد را داریم از دست می دهیم در ادامه راه های بررسی سرعت سایت را بیان کرده ایم :

ابزارهای بررسی سرعت سایت

1- PageSpeed Insights

این ابزار توسط گوگل معرفی شده و معتبر ترین سایت برای بررسی سایت به شمار می رود چون تمامی نکاتی که از دید گوگل مهم هست در آن در نظر گرفته شده است.
فقط یادتون باشه موقع گرفتن تست از سایت توسط این ابزار می بایست آی پی خود را تغییر بدید چون ایران را تحریم کرده است.

2- Gtmetrix

یک سایت محبوب که اطلاعات خوبی راجع به سایت به شما می دهد و چون یک سایت مرجع مهم هست هر خطایی که از سایت بگیرد به راحتی قابل شناسایی و رفع می باشد.

سرعت سایت احسان قسیمی
افزایش سرعت سایت در وب سایت شخصی احسان قسیمی

سایت های دیگری از جمله sitechecker و webpagetest هم تست سرعت سایت را انجام میدهند ولی دو ابزار بالا کامل و جامع هستند و نیازی به بررسی بیشتر نخواهد بود.ولی اگر بین این دو مورد قصد تست داشتید webpagetest را حتما امتحان کنید.

افزایش سرعت سایت با 15 روش ساده و کارآمد

راه های افزایش سرعت در سایت های مختلف با روش های مختلفی توضیح داده شده است ولی من از بین راه های مختلف راه هایی رو انتخاب کردم که تو ایران بیشتر به کار برده می شود و بیشتر کسب و کار های ایرانی با آنها درگیر هستند. من بعد از کار با قالب های متنوع و کسب و کارهای مختلف نیاز مخاطب رو درک کردم و راه هایی از جنس تجربه و کاملا عملیاتی در ادامه توضیح می دهم که بر خلاف سایت های دیگر صرفا یک مقاله و نکات تئوری برای افزایش سرعت سایت نیست بلکه یک مقاله کاملا کاربردی و تست شده می باشد.
برای داشتن سرعت مناسب در سایت خود یک سری نکات قبل از راه اندازی سایت باید در نظر گرفت و یک سری راه کارها بعد از راه اندازی سایت.

نکات مهم برای افزایش سرعت سایت قبل از راه اندازی وب سایت

1- انتخاب هاست مناسب

هاست با کیفیت باعث می شود سرعت انتقال اطلاعات بین کاربر و سایت بالا رود و سرعت پردازش درخواست ها که روی هاست انجام می شود بیشتر شود.
هاست اختصاصی و هاست اشتراکی و هاست داخل کشور یا خارج کشور و منابع هاست از جمله پارامترهای مهم در انتخاب هاست هستند که برای اطلاعات بیشتر راجع به این موارد روی موضوع مورد نظر کلیک بفرمایید.

2- انتخاب قالب استاندارد

اینکه کدهای قالب با چه استانداردی نوشته شده باشد در سرعت سایت شما و همینطور در گسترش آینده کسب و کار شما موضوع مهمی هست.
قالبی که استاندارد و بهینه کد نویسی شده باشد هم درخواست های کمتری به سرور ارسال میکند و هم با افزونه های مختلف به خوبی هماهنگ می شود و اگر در آینده کسب و کار خود نیاز به اضافه کردن ماژول های بیشتر روی سایت داشتید این امکان برای شما میسر خواهد بود.
از جمله قالب های فروشگاهی مناسب می توان به وودمارت و فلت سام اشاره کرد و برای وب سایت های شرکتی قالب آسترا و برای سایت های خبری و شخصی و مقاله محور قالب جنه توصیه می شود.

نکات مهم برای افزایش سرعت سایت بعد از راه اندازی وب سایت

1- بهینه سازی تصاویر

هر عکسی که در صفحه سایت ما قرار میگیرد یک حجم و ابعاد مشخص دارد ما باید کاری بکنیم که با حفظ ابعاد استاندارد حجم عکس را کاهش دهیم. نکته بعدی در عکس، فرمت آن است بیشترین فرمتی که در حال حاضر استفاده می شود svg و webp می باشد.
تنظیمات مربوط به سایز و فشرده سازی را ابتدا در نرم افزار فتوشاپ می توانیم انجام دهیم و بعد از آن از سایت های آنلاین که در ادامه راجع به آن صحبت میکنیم استفاده خواهیم کرد.

Online Image Сompressor

مثلا برای اسلایدر ابعاد 1200 در 600 معمولا مناسب است ولی اینکه بیایم عکسی با ابعاد 4098 در 2040 قرار بدهیم غیر استاندارد است.
بعد از انتخاب ابعاد مناسب می بایست حجم عکس را کاهش داد، سایت اپتیمیزیلا یک سایت بسیار عالی برای کاهش حجم است علاوه بر آن در پست ” کاهش حجم عکس با چند کلیک ” این مورد رو بیشتر شرح دادم.
البته اگر سایت شما الان محصولات زیادی دارد و عکس های زیادی را قبلا آپلود کردید که از میزان بهینه بودن آنها اطلاعی ندارید میتوانید افزونه WP Smush را نصب کنید تا به صورت خودکار تمام عکس های موجود در سایت شما را بررسی و فشرده کند.

2- نصب افزونه کش

how-cache-plugins-work

بهترین افزونه برای مدیریت کش و اضافه کردن یک سری امکانات برای افزایش سرعت سایت بستگی به وب سرویس هاست شما دارد.

اگر از وب سرویس لایت اسپید استفاده میکنید پیشنهاد ما افزونه لایت اسپید کش هست.

اگر از وب سرویسی به غیر از لایت اسپید استفاده میکنید پیشنهاد ما افزونه راکت یا همان موشک وردپرس است. 
این افزونه امکانات بسیار زیاد و مفیدی دارد که با یک کانفیگ ساده اولیه سرعت سایت مناسبی را تجربه خواهید کرد.
افزونه های کش دیگری هم هستند که میتونید در کنار راکت ازشون استفاده کنید ولی باید مراقب بود که باعث تداخل نشوند.
افزونه های حرفه ای کش را در زیر برای شما قرار داده ایم ولی قبل از نصب این افزونه ها حتما یک فول بک آپ از سایت خود داشته باشید:

Litespeed cache

W3 total cache

Autoptimize

Wp super cache

3- استفاده از افزونه های استاندارد و با سرعت بیشتر

یکی از نقاط قوت وردپرس افزونه های زیاد این پلتفرم هست ولی باید مراقب باشید که از افزونه های بی کیفیت و غیر بهینه استفاده نکنید زیرا کد های غیر استاندارد باعث کاهش سرعت سایت خواهند شد. در زیر لیست افزونه هایی که سرعت زیادی از سایت شما می گیرند رو قرار دادیم :
1. AdSense Click Fraud Monitoring
2. Backup Buddy
3. Beaver Builder
4. Better WordPress Google XML Sitemaps
5. Broken Link Checker
6. Contact Form 7
7. Jetpack
8. NextGEN Gallery
9. Revolution Slider
10. Social Discussions
11. ShareThis
12. UberMenu
13. VaultPress
14. Wordfence
15. WPBakey

پیشنهاد ما برای جایگزینی افزونه های پر سرعت زیر می باشد، البته که بعضی افزونه ها با وجود سنگین بودن جایگزینی ندارند.

افزونه های سبک و پیشنهادی :

سئو : Rank Math.
بک آپ :  UpdraftPlus.
اسلایدر : Soliloquy or MetaSlider.
صفحه ساز :Oxygen or Gutenberg.
گالری : Gutenberg Gallery or Meow Gallery.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی : Grow By Mediavine
کامنت : wpDiscuz

4- زمانبندی کارهای پس زمینه در هاست

ممکن است شما روی سایت خود افزونه بک آپ گیری نصب کرده باشید و در زمان اوج ترافیک سایت اگر این افزونه هم فعال بشود باعث ایجاد لود زیادی روی سرور می شود و سایت شما کند به نظر خواهد رسید. پس کارهایی از قبیل بک آپ گیری یا ویروس یابی را در زمان هایی انجام دهید که بازدید کننده وبسایت شما کم می باشد.
مورد دیگری هم در اینجا می توانیم بررسی کنیم این است که فایل های ویدئویی سنگین را روی هاست خود نگذاریم، تصور کنید یک ویدئو 30 دقیقه ای را 5 کاربر همزمان در حال تماشا روی سایت شما باشند که باعث می شود پهنای باند شما اشغال شود و حالا تصور کنید که تعداد کاربر ها زیاد باشند و… پس این عامل هم می تواند سرعت سایت شما را کاهش دهد و به همین علت پیشنهاد می شود فایل های ویدئویی پر حجم خود را در فضاهایی مانند آپارات بارگزاری بفرمایید.

5- استفاده از سیستم توزیع محتوا یا همان CDN

 

نحوه عملکرد کلاود فلر

تا زمانی که هاست شما در داخل ایران می باشد و کاربران شما هم با آی پی ایران به سایت شما وصل می شوند نیاز به CDN نمی باشد ولی اگر هاست شما در خارج از کشور باشد می بایست از CDN استفاده کرد.البته یک مورد باید دقت شود که متاسفانه بیشتر کاربران ایرانی با نرم افزارهای … شکن به اینترنت وصل میشوند پس حتی اگر هاست داخل کشور دارید ممکن است استفاده از CDN مناسب باشد.

برای اینکه بررسی کنید چه تعداد از کاربران شما از ای پی غیر ایرانی استفاده میکنند میتوانید از ابزار گوگل آنالیتیکس کمک بگیرید.

عملکرد CDN به این صورت است که یک نسخه از سایت شما را در نقاط مختلف دنیا نگه داری میکند و بعد از درخواست کاربر برای وارد شدن به سایت شما از نزدیک ترین سرور سایت شما را به مخاطب نشان خواهد داد که باعث کوتاه شدن مسیر و در نتیجه افزایش سرعت می شود.

البته این نکته هم باید توجه داشت کاربران ایرانی متاسفانه به علت تحریم ها مجبور به استفاده از نرم افزار های تغییر آی پی هستند پس اگر تمام مخاطبان شما ایرانی هستند باز هم استفاده از CDN می تواند مفید باشد چون حتی برخی از کاربران شما با آی پی غیر ایرانی به سایت شما وارد می شوند.

برای استفاده از خدمات CDN میتوانید به سایت cloudflare.com وارد شوید و یک اکانت رایگان برای سایت خود تهیه کنید.
استفاده از CDN یک مزیت مهم دیگر دارد آن هم جلوگیری از حملات ربات ها به سایت شما می شود.البته یک بخش خاصی از رفتار های ربات ها را شناسایی می کند و محافظت صد درصدی نخواهد داشت.

6- فشرده سازی GZIP

فشرده سازی سایت یکی از راه های کم کردن حجم سایت و در نتیجه افزایش سرعت سایت می باشد. اگر نمی دانید GZIP روی سایت شما فعال هست یا نه می توانید با مراجعه به سایت sitechecker از وضعیت فعال بودن یا نبودن GZIP اطمینان حاصل کنید.
برای فعال سازی GZIP به سه روش می توان اقدام کرد:

1- استفاده از WP-Rocket
2- استفاده از WP Super Cache
3- استفاده از W3 Total Cache

بعد از نصب افزونه راکت به صورت خودکار این قابلیت فعال خواهد شد و نیاز نیست از سمت شما کانفیگی انجام شود. در این مقاله به تفضیل دو روش دیگر توضیح داده شده است.

7- استفاده از lazy load

اگر این قابلیت را در سایت خود فعال کنیم باعث می شود تمام عکس های یک صفحه به یکباره لود نشوند و سرعت لود اولیه سایت را کم نکنند در عوض با توجه به میزان اسکرول کاربر عکس ها کم کم لود خواهند شد.
این قابلیت را میتوانید با افزونه wp-rocket فعال بفرمایید.

8- ارتقا نسخه PHP هاست

در حال حاضر که سال 1399 می باشد نسخه بهینه php برای استفاده در هاست های وردپرسی نسخه 7.3 یا 7.4 می باشد. بعضی از هاستینگ ها به صورت پیش فرض نسخه php روی 5.6 قرار دارد که باید اصلاح گردد. برای ارتقا نسخه PHP میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.

9- صفحه اصلی سایت اصولی طراحی شود

صفحه اصلی سایت یک از صفحات مهم کسب و کار ما می باشد که سرعت لود آن اهمیت زیادی دارد.
در این صفحه هر مطلبی را قرار ندهید و از عکس های حجیم و زیاد استفاده نکنید. صفحه اصلی قرار است نقش یک هاب را بازی کند یعنی کاربر را در تمام فضای سایت پخش کند، پس فقط دسته بندی های مهم را در صفحه اصلی قرار بدهید.
علاوه بر این بهینه بودن هدر و فوتر خیلی مهم است چون در تمام صفحات تکرار می شود. سعی کنید هدری طراحی کنید که ساده ولی کاربردی باشد.
یک مشکل برزگ کسب و کارهای ایرانی قرار دادن اسکریپت نمادهای اعتبار به صورت کامل در فوتر می باشد. بهتر است تمامی نماد ها و گواهینامه ها در یک صفحه قرار بگیرد و در فوتر عکس آن نماد فقط قرار بگیرد به صفحه ی مخصوص خودش در سایت لینک شود.

10- بهینه سازی دیتا بیس

بعضی از اطلاعات ذخیره شده در دیتابیس نیازی به نگهداری ندارند و با پاکسازی آنها می توانید حجم دیتابیس خود را کاهش دهید که باعث می شود سرعت سایت بیشتر شود.آن موارد شامل :
دیدگاه های جفنگ و تایید نشده
نوشته های قدیمی که پیش نویس شده اند
قالب های المنتوری که ذخیره شده اند
و…
اگر با کدنویسی و خطایابی در وردپرس آشنایی ندارید بهتر است این مرحله را نادیده بگیرید چون تغییرات اشتباه در دیتابیس باعث از بین رفتن اطلاعات سایت شما خواهد شد.
از افزونه هایی که برای پاک سازی دیتابیس استفاده می شود WP-Optimize و WP-Sweep plugin می توان نام برد.

11- حذف لینک ها و صفحات 404

لینک هایی که از بین رفته اند را پاک کنید چون باعث میشوند درخواست اضافی به سمت سرور ارسال گردد و باعث کاهش سرعت سایت شوند.
البته لینک های 404 تاثیر بدی هم در سئو سایت دارند پس هر چند وقت یکبار با استفاده از سایت drlinkcheck می توانید تمام لینک های روی سایت خودتان را چک بفرمایید.

12- حذف افزونه های اضافی

یک سری افزونه ها ممکن است روی سایت شما فعال باشد که عملکرد مهمی نداشته باشند یا موقتی به آنها نیاز داشته اید و الان هیچ استفاده ای ندارند، تعلل نکنید و آنها را پاک کنید. در ضمن خیلی از تغییرات روی سایت نیاز به نصب افزونه ندارند و با تکه کدهایی حل خواهند شد. پس قبل از نصب افزونه تمام راهکارهای احتمالی را بررسی کنید.

13- تمام کامنت ها را در پایین صفحه قرار ندهید.

تعداد زیاد کامنت در پایین هر نوشته به سئو سایت کمک خیلی خوبی می کند ولی اگر کامنت ها زیاد شوند باعث می شود سرعت لود صفحه به شدت کاهش پیدا کند. پس بهترین حالت این است که کامنت ها را صفحه بندی کنیم البته راه حل زیباتری به نام لود تدریجی با JS هم وجود دارد ولی چون ربات های گوگل نمیتوانند این کد ها را بخوانند اثر مثبت سئو کامنت ها از بین خواهد رفت.

تنظیمات کامنت در وردپرس

14- استفاده از خلاصه مطالب در مقالات

وردپرس به طور پیش فرض اگر مقاله ای در سایت منتشر شود برای خبر خوان ها نسخه کامل آن را تهیه میکند، که این 2 عیب برای ما به همراه دارد:

اول اینکه سرعت لود کاهش پیدا میکند

دوم اینکه کاربری که تمام مطلب را در خبرخوان خوانده است دیگر نیازی نیست به سایت ما سر بزند در صورتی که اگر مقداری از مطلب ما را خوانده باشد مشتاق می شود که به سایت ما سر بزند تا ادامه مقاله را مطالعه کند.

برای فعال سازی این مورد به بخش تنظیمات در منوی ادمین وردپرس بروید و گزینه خواندن را انتخاب کنید و سپس “برای هر نوشته در خوراک، شامل” را روی حالت خلاصه قرار بدهید.

تنظیمات بخش خواندن وردپرس برای افزایش سرعت سایت

15- بهینه سازی منابع پلاگین ها

افراد حرفه ای در زمینه وردپرس میتوانند نحوه لود شدن پلاگین ها در سایت شان را مدیریت کنند. این کار نیازمند اطلاعاتی در زمینه برنامه نویسی و دیباگ کردن دارد.

یک راه معمول برای لود کردن فایل های جاوااسکریپت و CSS این است که از توابع wp_enqueue_style و wp_enqueue_script استفاده کرد.

بیشتر برنامه نویسان پلاگین از این توابع برای لود فایلهای اسکریپت استفاده می کنند و وردپرس هم به راحتی روی این فایل ها کنترل دارد.
یک تابع در وردپرس وجود دارد که میتواند فایل های اسکریپت و استایل افزونه ها را غیر فعال کند به این عمل deregister می گویند.

ولی خوب اگر ما با این تابع جلو اجرا شدن اسکریپت ها و استایل ها رو بگیریم خوب افزونه از کار می افتد و دیگر کارایی ندارد. برای حل این مشکل باید استایل ها و اسکریپت های افزونه را کپی کنیم و داخل فایل های استایل و اسکریپت قالب بذاریم تا همه فایلها در یک جا باشند و سرعت سایت افزایش پیدا کند.
با این کار درخواست های http کمتری به سمت سرور ارسال می شود و به طور محسوس روی سرعت لود سایت تاثیر مثبت خواهد گذاشت.
خوب در ادامه ببنیم چطور می شود که عمل deregister را انجام داد.

15-1 غیر فعال سازی فایل های استایل افزونه ها

ابتدا باید مسیر فایل های CSS که لود می شود را از طریق inspect پیدا کنید.

بعد از پیدا کردن فایل استایل مورد نظر می بایست تکه کد زیر را به فایل فانکشن قالب functions.php اضافه کنید:

add_action( 'wp_print_styles', 'my_deregister_styles', 100 );
function my_deregister_styles() {
wp_deregister_style( 'gdwpm_styles-css' );
}

با این کار فایل استایل غیر فعال می شود حالا باید کد های CSS ای که غیر فعال کردیم را در فایل استایل قالب قرار بدهیم.
فایل اسکریپت افزونه را هم تقریبا به همین روش می توان غیر فعال کرد ولی یک مقدار حساس تر و دقیق تر باید باشیم که در آینده به این مقاله اضافه خواهم کرد.

امیدوارم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشه. اگر راهکار های فوق برای شما زمان بر بود شماره تماس خود را در لینک زیر وارد کنید.

من برای شما سرعت سایتتان را به سرعت به سرعت خواهم رساند. منتظر پیام شما هستم…

جهت افزایش سرعت سایت خود، لطفا شماره تماس را وارد نمایید

دوره آموزش استوری موشن وبینیو

احسان قسیمی

طراحی سایت در مشهد - سئو و دیجیتال مارکتینگ

‫۷ نظرها

    1. خواهش میکنم – ممنون از درج نظرتون.
      بله حتما درآینده یک بررسی کامل روی سایت drlinkcheck انجام میدم و اطلاعات خیلی خوبی که میتونیم از این سایت استخراج کنیم رو آموزش میدم.

  1. با گفته های شما موافقم ولی بعید میدونم بیشتر کاربران ایرانی با vpn وصل بشن،مگر در موارد خاص چون میدونند که باعث کندی سرعت اینترنتشون میشه
    پس cdn خیلی به کار سایتای ایرانی نمیخوره

    1. بله نمیشه با قطعیت گفت بستگی به پرسونا مخاطب سایت شما هم داره البته.
      ولی یک نکته مهم اینه که از دید ربات های گوگل هم سایت به راحتی در دسترس قرار بگیرد که این کمک کننده س
      علاوه بر مورد سرعت برای امنیت سایت هم CDN مفید است.
      شاد و پیروز باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
نظرسنجی